"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

.Βενιζέλος: Ορισμένες συμπεριφορές προσβάλλουν την παράταξη

Την απάντηση του στα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα και στο σύνθημα «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά» έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Ζάππειο, λέγοντας πως τα λεγόμενα του χάθηκαν σε συμπεριφορές που δεν αντανακλούν τη δημοκρατία και πως τα φαινόμενα αυτά δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ.

«Προχθές μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου. Τα όσα είπα χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών, μέσα σε συμπεριφορές που προβάλουν την παράταξη και βιάζουν τις δημοκρατικές αξίες.

 Δεν έχουμε καμία σχέση με τα φαινόμενα αυτά. Δεν ανήκουν στην παράταξη. Δεν με αφορούν προσωπικά τα φαινόμενα αυτά. Μετείχα για να δώσω δείγμα συσπείρωσης στην παράταξη»., είπε συγκεκριμένα.

Για μια ακόμη φορά ακούστηκε το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» πριν ξεκινήσει η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η σημερινή επέτειος είναι μια ευκαιρία συσπείρωσης», τόνισε και ευχαρίστησε τον Κώστα Σημίτη για τα όσα είπε στην ομιλία του. 

Αναφερόμενος στην απουσία Παπανδρέου είπε: «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου που είναι ψυχικά εδώ, ασχέτως αν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν είναι σωματικά εδώ».

«Σαράντα χρόνια το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κλονισμένο, ακρωτηριασμένο, αλλά όρθιο. Είναι ενωμένο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Η κρίση βιώνεται ως ταπείνωση, αλλά δεν μπορεί να λείψει το κεκτημένο της μεταπολίτευσης».

Για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί το κόμμα για τα όσα βιώνει η Ελλάδα εν μέσω κρίσης ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε: «Μπορούμε να δούμε τις νέες ευκαιρίες… Είναι έργο με υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

«Στάθηκα δίπλα στον Αντρέα το 1989, όταν ήταν εγκαταλελειμμένος, προδομένος στο ειδικό δικαστήριο. Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του φασισμού. 

Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 - 2009. Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους. Ανέλαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. 

Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε» είπε σε έντομα φορτισμένο κλίμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε: 

«Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο, προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Έναν μόνον όρο, να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Εις πείσμα όλων εκείνων που χτυπούν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή μας για να τιμήσουμε τον Αντρέα Παπανδρέου και να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ας θυμηθούμε τι κόστισε στη χώρα και στο κόμμα η διαβεβαίωση ότι λεφτά υπάρχουν». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν τη συνέχιση τακτικών που δεν είναι δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα… Επικρατεί ομίχλη σε σχέση με το τι πρέπει να κάνουμε».

«Κόμματα εξουσίας χωρίς προοπτική συρρικνώνονται… Δεν έχουμε χρόνο για μικροκομματικές τακτικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Η Τρόικα περιορίζει την αυτονομία μας, αλλά ακόμη κι αν φύγει θα υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί που θα το κάνουν. 

Ο προϋπολογισμός θα παίρνει πάντοτε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ρύθμιση του χρέους θα αργήσει. Δεν έχουν καν συσταθεί οι αρμόδιες επιτροπές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

Τέλος, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση σχολιάζοντας ότι «δείχνει ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν τη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα». Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές, όλα είναι αβέβαια.

Η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με βίντεο για τον ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

Το παρών στο Ζάππειο έδωσαν εκτός από τον Κώστα Σημίτη, και οι Κώστας Λαλιώτης, Θόδωρος Τσουκάτος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, 

Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Παρασκευάς Αυγερινός, Θανάσης Τσούρας, Ροδούλα Ζήση, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάνος Μπεγλίτης, Τόνια Αντωνίου, 

Ντίνος Ρόβλιας, Γιάννης Καψής και Παντελής Καψής, Θάλεια Δραγώνα, Χρήστος Πάχτας, Δερβένης, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σιφουνάκης, Κατερίνα Περλεπέ, Σπύρος Βούγιας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης,

 Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Έξαρχος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιώργος Ντόλιος, μεταξύ πολλών ακόμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.