"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

.Προβάδισμα 6,5% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει η GPO

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 26,7% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 20,2% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με (από) 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. 

Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,7% των ερωτηθέντων και Λευκό/ Άκυρο το 2,1%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 18,2% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 17,9%.

Σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55,7% θεωρεί ότι τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, ενώ το 40,3% θεωρεί ότι πρέπει να καταψηφιστεί όποια πρόταση γίνει και να πάμε σε εκλογές. Το 4% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας, το 48,9% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές, ενώ το 42,5% θεωρεί ότι πρέπει να την κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Το 8,6% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 - 13 Οκτωβρίου 2014.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.