"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

.Εξηγήσεις και σαφείς θέσεις

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι όσο περνάνε οι μέρες και θέτουν επίμονα και πιεστικά και οι δύο βασικοί αντίπαλοι τα όσα καταλογίζουν ο ένας σε βάρος του άλλου, αλλά εκείνο που μέχρι στιγμής καταγράφει ο απλός πολίτης είναι πως ούτε η μία, αλλά ούτε και η άλλη πλευρά απαντά διεξοδικά και με ακρίβεια στα όσα της καταμαρτυρούνται. 

Οσο εύκολοι είναι στις καταγγελίες που εκτοξεύουν τόσο δύσκολοι αποδεικνύονται στις διευκρινίσεις που οφείλουν.

Οι προεκλογικές εκκρεμότητες της ΝΔ είναι δεδομένες και εστιάζονται στο περίφημο e-mail του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Και επ' αυτού είναι απαραίτητες σαφείς και συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ο ψηφοφόρος έχει την απαίτηση να γνωρίζει αν και ποιες δεσμεύσεις υπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα από πλευράς μιας νέας κυβέρνησης Σαμαρά.

Και εξίσου δεδομένες είναι και οι προεκλογικές εκκρεμότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Τις θέτει συνεχώς και επίμονα η άλλη πλευρά. 

Πρώτον, ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν οι εταίροι και δανειστές αρνηθούν ν' αποδεχτούν την επαναδιαπραγμάτευση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και, δεύτερον, σε ποια κεφάλαια θα βασιστεί η κυβερνητική πολιτική αν κλείσει η ευρωπαϊκή «στρόφιγγα». 

Εξυπακούεται ότι κι αυτά είναι ζητήματα επί των οποίων ο ψηφοφόρος ζητά σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις.


Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι υπηρετούν την αλήθεια και τη διαφάνεια. Αν είναι έτσι, τότε η υποχρέωσή τους είναι αυτονόητη. Οφείλουν να διαλύσουν το ταχύτερο δυνατό τις αμφιβολίες του εκλογικού σώματος. 

Οταν διατείνονται -με τον τρόπο της η κάθε πλευρά- ότι θέλουν να φέρουν κάτι καινούργιο στην πολιτική μας ζωή, θα πρέπει να το αποδεικνύουν με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.