"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

.ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ 48ΩΡΟ ΠΑΡΑ ΤΑ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

 Ακόμα μία παράταση πήρε το ελληνικό δράμα καθώς η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής δεν κατέληξε σε συμφωνία ...
και έτσι οι αποφάσεις μετατίθενται για το Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών σε 48 ώρες θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε. Οπως ξεκαθάρισαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες η όποια συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί πρωταρχικά από το ελληνικό κοινοβούλιο και κατόπιν από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. 

Οπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, τα «άγρια» μέτρα των οκτώ δισ. ευρώ, που δεσμεύεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, είναι απλά και μόνο η βάση συζήτησης, ενώ το ζήτημα της χρηματοδότησης και του χρέους έπεται... «Το χρέος είναι βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, δίνοντας το στίγμα των Ευρωπαίων να παραπέμψουν τη σχετική συζήτηση στο μέλλον.

Οσον αφορά τα «αγκάθια», ΦΠΑ και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά στις Βρυξέλλες.

Σήμερα από πλευράς Ευρωπαίων δηλώσεις έκανε ο αυστριακός υπουργός οικονομικών. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, αν δεν υπάρξει πρώτα συγκεκριμένο πλάνο εφαρμογής των νέων ελληνικών προτάσεων» διεμήνυσε το πρωί της Τρίτης ο Χανς Γ. Σέλινγκ.

 Μια μόλις ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την χώρα μας, ο κ. Σέλινγκ υπογράμμισε -σύμφωνα με το Reuters- ότι πρώτα πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα από την ελληνική βουλή και στη συνέχεια θα εγκριθεί η βοήθεια για την χώρα. 

Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, σημειώνοντας παράλληλα πως ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν μπορεί να περάσει από την «πίσω πόρτα».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Σε νέες δηλώσεις του σήμερα υποστήριξε ότι κατά τις χθεσινές συναντήσεις καταγράφηκε πρόοδος και σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. στον ΦΠΑ.

«Πρέπει να εργαστούμε με ηρεμία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε μια συμφωνία εντός της εβδομάδας. Είναι ζωτικής σημασίας» υπογράμμισε, αναφέροντας πως όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση.

«Η Κομισιόν επιδιώκει μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.