"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

.Γερμανική πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ενδεχομένως θα είναι ευχαριστημένη με τη δέσμευση της Ελλάδας για μία μεγάλη οικονομική μεταρρύθμιση ώστε να ξεκλειδωθούν κάποια κεφάλαια από το ελληνικό πρόγραμμα.

Την πληροφορία μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο, Bloomberg, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες τονίζουν ότι τελικά θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ, το Φρανσουά Ολάντ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Το Bloomberg υποστηρίζει ότι η πρόταση της Γερμανία διέρρευσε από αξιωματούχο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Αντί λοιπόν για ένα πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει αύξηση φόρων, αποκρατικοποιήσεις και μείωση συντάξεως, το Βερολίνο θα συμβιβαστεί με μία μεγάλη μεταρρύθμιση για να ξεκλειδώσουν κάποια κεφάλαια και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.