"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

.Ο Τσίπρας αποδέχεται ότι ήταν μεγάλος ψεύτης

Και να που φτάσαμε πέντε μήνες μετά την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την χειροτέρευση των όρων με τους οποίους διαπραγματεύεται η Αθήνα, ο Τσίπρας να αποδέχεται ότι ήταν μεγάλος ψεύτης.

Η πρόταση για εννιάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που ισχύει σήμερα, μπορεί να μη λέει τίποτε όταν κάποιος τη διαβάζει ψυχρά. 

Για να το κάνουμε... λιανά στους Συριζαίους που μας διαβάζουν αλλά και στους δεξιούς που ψήφισαν Τσίπρα, παράταση του υπάρχοντος προγράμματος σημαίνει ότι το Μνημόνιο που θα έσκιζε στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ ή που θα καταργούσε με ένα νόμο κι ένα άρθρο, θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Και καλά, να πούμε ότι αυτό είναι καλό. Γιατί δεν το έκαναν από τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου να γλιτώσουμε το χάος των τελευταίων μηνών; Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας.
Όμως, παράταση του Μνημονίου σημαίνει και άλλα πολλά:

1.Σημαίνει ότι θα πάρουμε μέτρα που θα αγγίξουν το 1,8 δισ. ευρώ. Φόροι και έκτακτες εισφορές θα γονατίσουν τα μεσαία εισοδήματα.

2.Σημαίνει μια ασαφής δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ουσιαστικά μετατίθεται για αργότερα αυτή η συζήτηση η οποία για να γίνει θα απαιτούνται κι άλλα μέτρα.

3.Σημαίνει παράταση της αβεβαιότητας στην οικονομία, συνέχιση αυτής της κακής εικόνας για τη χώρα. Σημαίνει αξιολογήσεις, brussels group και όλες αυτές οι αηδίες με τους Θεσμούς που δεν είναι τρόικα.

4.Επίσης, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει γη και ύδωρ προκειμένου να αποδεχθούν οι δανειστές την πρόταση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Συγκεκριμένα:
•να αγοράσει o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός 

Στήριξης τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ και λήγουν το καλοκαίρι
•να χρησιμοποιηθούν τα περίπου 11 δισ. που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τώρα έχουν περάσει στον ESM και
•να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ. Στο σχέδιο δεν προβλέπεται να εκταμιεύσει χρήματα το ΔΝΤ.

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει στην Ελλάδα ο μέγας διαπραγματευτής Τσίπρας και να παραμυθιάσει τον κόσμο και τους βουλευτές του. Το σχέδιο της νέας κοροϊδίας θα είναι μια επικοινωνιακή επίθεση σε όλα τα μέτωπα που θα λέει:

1.Δεν είναι παράταση του μνημονίου αλλά τρώμε το χρόνο μέχρι να φύγει το ΔΝΤ, δηλαδή τον Μάρτιο του 2016 και να μην το ξαναδούμε.

2.Θα ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ καθώς ο Ντράγκι θα επεκτείνει τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων ομολόγων πάνω από τα 15 δισ. ευρώ.

3.Θα ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και θα πέσει χρήμα ακόμη περισσότερο με το πρόγραμμα Γιούνκερ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει τον κάβο της χρεοκοπίας ελπίζοντας αφενός στα έσοδα από τον τουρισμό και στα έσοδα από τους φόρους. Έτσι θα «καβατζώσει» τον χειμώνα, θα κάνει ψευτοπαροχές με τα λεφτά από τα «πακέτα» και θα έχει το χρόνο να διαπραγματευτεί το χρέος. 

Έτσι θα προσπαθήσει να πείσει τους Συριζαίους, έτσι θα επιχειρήσει να υφαρπάξει την ψήφο τους και την ανοχή τους. Το σχέδιο είναι καλά μελετημένο, θα σερβιριστεί ένα «καλοφτιαγμένο φαγητό» κι όποιος τσιμπήσει θα το φάει αμάσητο το παραμύθι.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον λαό που θα αρχίσει να πληρώνει από τον Σεπτέμβριο φόρους και άλλα πακέτα. Ή όταν θα ξεκινήσει το κίνημα «δεν πληρώνω» και θα καταρρεύσουν τα έσοδα. Ή όταν οι δανειστές θα ξανάρθουν και θα απαιτήσουν νέα μέτρα, κι άλλες περικοπές.

Αλλά μην ξεχνάτε Έλληνες. Αυτό το σχέδιο που σερβίρουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υπογραφή στο προηγούμενο Μνημόνιο το οποίο θα έληγε τον Μάιο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το διατηρήσει εσαεί.

Από εδώ και στο εξής ο Τσίπρας μπαίνει στον κύκλο των... χαμένων Μνημονιακών και θα πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του ελληνικού λαού.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.