"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

.Να μην πληρώσει ο λαός τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και κυρίως στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Τέτοιο μπάχαλο με ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά διασώζει την Ελλάδα από το Grexit, δεν έχει ξαναγίνει.

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, λίγα 24ωρα πριν την οριστική και αμετάκλητη χρεοκοπία, στο κόμμα της αριστεράς και της χαράς γίνεται κυριολεκτικά χαμός.

 Ενώ η συμφωνία θα περάσει μεν με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης που βάζουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της πατρίδας, ακόμη κι αν ξέρουν ότι τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα, η κυβέρνηση της αριστεράς σπαράσσεται από απίστευτες έριδες.

Τσακωμοί, τακτικισμοί, ιδεοληψίες και φαντάσματα από το παρελθόν έχουν προκαλέσει ένα πρωτοφανές βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση. Υπουργοί δεν υπογράφουν τα νομοσχέδια αλλά δεν παραιτούνται, άλλοι είναι έτοιμοι να παραιτηθούν και για άλλους ακούγονται φήμες ότι σήκωσαν από τους λογαριασμούς τους καμιά 200αριά χιλιάρικα τίμια και... αριστερά.

Βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν αλλά δεν θα δώσουν την έδρα τους, άλλοι πιο έντιμοι ότι θα καταψηφίσουν αλλά θα αποχωρήσουν και από την Βουλή ακόμη κι αν χάσουν τα προνόμια και τους υψηλούς μισθούς.

Ο δε Τσίπρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση πιεζόμενος από τη μια από τον Σόιμπλε και από την άλλη από τους Λαφαζάνηδες που είναι έτοιμοι να αρχίσουν το πετροβόλημα.

Το πιο ισχυρό κόμμα της εποχής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να βαρέσει διάλυση τινάζοντας και τη χώρα στον αέρα. Όλο το πολιτικό σύστημα στηρίζει τον Τσίπρα που έφερε μια συμφωνία εξόδου από την... έξοδο από το ευρώ και τώρα όλο αυτό μπλοκάρεται από μια δράκα ψευτοεπαναστατών που νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα ευτυχήσουμε.

Το ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ. Ότι έχει συνιστώσες, διαφορετικές απόψεις, Ρόζες, ΚΟΕΣ, μαρξιστές, λενινιστές, αναρχικούς και κάθε καρυδιάς καρύδι. Πιστεύαμε ότι ο Τσίπρας στην πορεία προς την εξουσία το μάζεψε το μαγαζί του.
Διαψευστήκαμε. Ο πρωθυπουργός τα έκανε μαντάρα και στη χώρα και στο κόμμα του με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινείται σε μια κλωστή.

Να δείτε που θα θέλουν να μας σώσουν οι ξένοι και θα αυτοκτονήσουμε μόνοι μας.
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αύριο, στην ψηφοφορία θα δουν πολλά τα μάτια μας. Όμως, η ουσία είναι ότι διαλύεται όλο το πολιτικό σύστημα και ο κόσμος δεν έχει που να ακουμπήσει. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο σε καιρούς πονηρούς.

Πρέπει λοιπόν ο Τσίπρας με όση δύναμη και αξιοπιστία του απέμεινε και με την ισχυρή στήριξη των άλλων κομμάτων να κλείσει το πακέτο της συμφωνίας και να πετάξει έξω τα γκρουπούσκουλα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Πρέπει όλες οι ακραίες φωνές να απομονωθούν και να προχωρήσει κάπως η χώρα στην τελευταία ευκαιρία που έχει.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα μεγάλο λάθος. 

Επί έξι μήνες εκτός από λανθασμένες διαπραγματεύσεις κατάφερε να δυναμώσει το κίνημα της δραχμής και την ομάδα των αντιευρωπαϊστών που θέλουν μια νέα Σοβιετία. Και τώρα πληρώνει το λάθος του, αλλά το πληρώνει και όλη η χώρα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.