"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

.Γεννηματά: Αλέξη κάνε ανασχηματισμό, διώξε τη Ζωή και κάνε διαπραγμάτευση ουσίας

Ουσιαστική διαπραγμάτευση, αξιοποίηση της θετικής ψήφου της αντιπολίτευσης και ανασχηματισμό με υπουργούς που να υλοποιήσουν την συμφωνία με τους εταίρους, όπως και αλλαγή της προέδρου της Βουλής, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Προειδοποίησε επίσης ότι η θετική ψήφος του ΠΑΣΟΚ στην συμφωνία δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να κάνει ουσιαστικό ανασχηματισμό και να συγκροτήσει μια Κυβέρνηση με αξιόπιστους Υπουργούς που θα εφαρμόζουν με συνέπεια και ευθύνη τη Συμφωνία και τα προαπαιτούμενα, που υπέγραψε ο ίδιος ως Πρωθυπουργός» είπε η Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας πως διαφορετικά «η χώρα μας αυτόματα θα βρεθεί σε νέα οδυνηρά αδιέξοδα, θα βρεθεί πάλι στο «Καναβάτσο» με την απειλή, ενός νέου Grexit».
Μάλιστα κάλεσε εμμέσως τον Πρωθυπουργό να αντικαταστήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να βρει λύσεις που αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνται άγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια, στην άσκηση του νομοθετικού έργου» σημείωσε.
Χαρακτήρισε ως «θετικό γεγονός» την ευρεία πλειοψηφία, με την οποία η Βουλή χθες ενέκρινε τα προαπαιτούμενα για τη Συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Τόνισε ωστόσο ότι η στάση του κόμματος, «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ως λευκή επιταγή».
Κάλεσε την κυβέρνηση - μετά και την θετική απόφαση του Eurogroup - να προχωρήσει στην ουσιαστική διαπραγμάτευση για την νέα Δανειακή – Σύμβαση Συμφωνία, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους Εταίρους.
Παράλληλα, όπως είπε «επιβάλλεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, που έχουν την ευθύνη, να αξιοποιήσουν την θετική στάση των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης και να προχωρήσουν ταχύτατα και αποφασιστικά στην υλοποίηση των όσων οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν».
Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά «τώρα πια ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν να σταματήσουν το θέατρο σκιών, την διπλή γλώσσα, την απραξία και την αδιέξοδη και επικίνδυνη εκλογολογία, οφείλουν να αποδεχθούν την ιστορική και πολιτική ευθύνη τους».
Οπως σημείωσε «τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπούν σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα».

Τέλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σεβαστεί τα κόμματα της Αντιπολίτευσης: «Δεν είναι δυνατόν την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δημιουργούν την αναγκαία πλειοψηφία στην Βουλή για την θετική πορεία της Ελλάδας, να έρθουν νομοσχέδια που διχάζουν, αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.