"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

.«Καθαρό» το πιστόλι

Εδώ και 20 ημέρες φέρεται να γνώριζε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τις κινήσεις του Νίκου Μαζιώτη, πριν αυτός συλληφθεί κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν στοιχεία για τις κινήσεις του τρομοκράτη στην πόλη, για αυτό και είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών σε διάφορα σημεία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετου στρέφονται και σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να χρησιμοποιούσε τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, που ψάχνουν και για τους συνεργούς και τη σύντροφο του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, πιστεύουν όιτ θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία «Μιχαήλ Μιχελάκης», που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.
Με την ταυτότητα αυτή ο Νίκος Μαζιώτης είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, ενώ εκτιμάται ότι έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι ή γκαράζ.  
Εν τω μεταξύ, «καθαρό» είναι το πιστόλι τύπου USP των 9mm, με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης πυροβόλησε πριν πέσει τραυματισμένος και συλληφθεί, χθες, κατά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τη βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε ότι το πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, από την έρευνα στους εννέα κάλυκες των 9mm, που περισυλλέχθηκαν από τον τόπο της συμπλοκής, επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά ότι οι οκτώ σφαίρες ερίφθησαν από το πιστόλι του Μαζιώτη και μία από πιστόλι αστυνομικού.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.