"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

.Επιτρέπεται να ρωτάω;

Να ήταν ένας όλος κι όλος δεν θα είχα πολλές αξιώσεις. Ενδεχομένως και καμία. Διότι τι απ' όλα να προλάβει ένας άνθρωπος όταν έχει να συντάξει και να προβάλει το οικονομικό πρόγραμμα ενός μεγάλου κόμματος που ετοιμάζεται και να κυβερνήσει; 

Αλλά για τα οικονομικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον τέσσερις - Δραγασάκης, Μηλιός, Σταθάκης, Τσακαλώτος. Και θα έπονται κι άλλοι. Δεκάδες ή κι εκατοντάδες, αν θυμάμαι καλά από κάτι νούμερα που έδινε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου για τους ασχολούμενους με το πρόγραμμα του κόμματος.

Τέσσερα μεγαλοστελέχοι, λοιπόν, που το καθένα τους δίνει μία τουλάχιστον τηλεοπτική ή άλλη συνέντευξη τη βδομάδα, δεν θα μπορούσαν να είναι μία στις τόσες σαφέστεροι στα όσα λένε, έτσι ώστε να επιτρέψουν και σ' εμάς τους "κακόπιστους" να τους πάρουμε στα σοβαρά;

Γιατί -συγχώρα με, φίλε μου Παναγιώτη- μου είναι αδύνατο να πάρω στα σοβαρά π.χ. τον Δραγασάκη όταν ακούω να μου λέει ότι θα κάνουν "καταιγιστικές" μεταρρυθμίσεις για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, τη φτώχεια, τη διαφθορά, την ανεργία, τις κοινωνικές ανισότητες και άλλα συναφή.

 Βλέπεις, δεν γνωρίζω να υπάρχει κόμμα που να υπόσχεται κάτι το διαφορετικό. (Ακόμη κι ο Καμμένος τα υπόσχεται. 'Η μήπως είναι κοινό το "πρόγραμμα" εν όψει της σχεδιαζόμενης συγκυβέρνησης;).

Οπως, επίσης, δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά όταν τον ακούω να μιλάει με τόση αυταρέσκεια για το "νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο" που θα εφαρμόσει, αλλά δεν μου λέει κάτι περισσότερο για τη συνταγή. 

Και με πιάνει και το παράπονο, στο κάτω-κάτω, ρε Παναγιώτη. Διότι ούτε βλάκας, να μην μπορώ να το καταλάβω είμαι, ούτε κακόπιστος, ώστε να το απορρίψω ασυζητητί.

Και μη νομίζεις, δεν ζητάω και πολλά πράγματα. Ενα και μόνο. Τα λεφτά για να γίνουν επενδύσεις και να προκύψει η ανάπτυξη που θα μας βάλει στον σωστό σοσιαλιστικό δρόμο από πού θα έρθουν; 

Πού θα τα βρουν ο Τσίπρας και οι δικοί του ή ποιοι θα έρθουν να τα επενδύσουν σε μια χώρα της οποίας οι υποψήφιοι κυβερνήτες τούς θεωρούν "άρπαγες του δημόσιου πλούτου" και "εκμεταλλευτές"; 'Η μήπως ούτε αυτό δικαιούμαι να ρωτάω;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.