"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

.«Η ΕΚΤ δεν έχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη νέων μέτρων»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα αποφασίσει βιαστικά για την αύξηση της στήριξης που παρέχει και τα όποια μέτρα θα εξαρτηθούν από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Πρέπει να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν αυτά που έχουμε ήδη αποφασίσει - δεν πρόκειται να σπεύσουμε να λάβουμε νέα απόφαση χωρίς τη γνώση αυτή», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης που είναι υπεύθυνος για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές, εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας την επόμενη Πέμπτη. 

«Πρέπει να εξετάσουμε τα στοιχεία και να συζητήσουμε διεξοδικά όλες τις δυνατές επιλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά την αγορά νέων στοιχείων ενεργητικού. Υπάρχει ομόφωνη συμφωνία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις, όπου θα χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε.

Οι εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγοράσει κρατικά ομόλογα ώθησαν τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών τίτλων σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ χθες, μετά τη δέσμευση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την Παρασκευή να αυξήσει τον πληθωρισμό «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Αν και το επιτελείο της ΕΚΤ επεξεργάζεται τρόπους αύξησης της στήριξης στην οικονομία, παραμένει η αγωνία για το αν η αίσθηση του επείγοντος που έδωσε ο κ. Ντράγκι θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα, ακόμη και αν είναι απογοητευτικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.