"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

.Μαρινάκης: Θα βάλουμε φρένο στα έργα του μετρό και του τραμ αν χρειαστεί

Τη δέσμευσή της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργούν τα έργα για την επέκταση του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, είτε αυτά σχετίζονται με την αισθητική της πόλης ενόψει της εορταστικής περιόδου, είτε ασφάλειας και καθημερινότητας των πολιτών, ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο κ.Μαρινάκης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τον πρώην δήμαρχο για παραλείψεις και αδιαφορία σε ότι αφορά τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις με την κοινοπραξία για την εκτέλεση των έργων και τόνισε ότι στην παρούσα φάση καταβάλλεται προσπάθεια να επιλυθούν όλα τα προβλήματα από τα εργοτάξια στην πόλη. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να παρακάμψουμε πάση θυσία τα όποια εμπόδια, ακόμη και να συγκρουστούμε αν χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαρινάκης.

«Η Δημοτική Αρχή, με την χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναλαμβάνει άμεσα σειρά πρωτοβουλιών για τον εξωραϊσμό της εικόνας των εργοταξίων, αφού δεν είναι δυνατόν, το κέντρο της πόλης να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, που είναι απαράδεκτη, τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες της» 

σημείωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και προανήγγειλε ότι επανεξετάζονται οι όροι λειτουργίας των εργοταξίων και η κατάληψη οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων.

«Δεν θα ανεχθούμε να παρουσιάζει η πόλη τέτοια εικόνα κατά την περίοδο των γιορτών, ούτε θα αφήσουμε εκτεθειμένους τους πολίτες στην σκόνη, την βρωμιά και πιθανές πλημμύρες» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης στα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούν τα έργα του τραμ στα σημεία εισόδου της πόλης από την περιοχή του Νέου Φαλήρου, ειδικά τις πρωινές ώρες αλλά και στο κέντρο του Πειραιά, όπου το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της στάθμευσης οχημάτων.
Ασκησε έντονη κριτική για την επιλογή να περνούν μέσα από το κέντρο της πόλης το μετρό και το τράμ. 

«Υπάρχουν αναμφισβήτητες ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του πρώην Δημάρχου, που επέδειξε ανεξήγητη ανοχή και ατολμία στο συγκεκριμένο μέτωπο» είπε και έκανε λόγο για μια σύμβαση όπου βασιλεύει η απόλυτη προχειρότητα.


Υποσχέθηκε ότι θα επανεξεταστούν όλα τα σημεία της σύμβασης με την κοινοπραξία για την προώθηση διορθωτικών κινήσεων που θα αποσυμφορήσουν την πόλη, με βάση και τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων και θα ζητηθεί μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη. 

«Δεν θα διστάζαμε ακόμη και να βάλουμε φρένο τόσο στο έργο της διέλευσης του τραμ, όσο και του μετρό για να επιβάλλουμε τις απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της πόλης, παρεμβάσεις. 

Όσο χρόνο κι αν μας πάρει και με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο. Δεν δεχόμαστε κανένα είδους παιχνίδι στις πλάτες των Πειραιωτών» τόνισε ο κ.Μαρινάκης.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.