"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

.Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, στο Παρίσι

Με τη συμμετοχή πολλών ξένων ηγετών, πραγματοποιείται την Κυριακή στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, κατόπιν προσκλήσεων του Φ. Ολάντ μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, στον απόηχο των πρόσφατων  αιματηρών γεγονότων.

Το παρόν αναμένεται να δώσουν  οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Επίσης, ο  επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην πορεία


Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού», δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», 

«Έχω εντυπωσιαστεί από την ενότητα την οποία έδειξε ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζοντας αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις» συνέχισε η καγκελάριος, την οποία θα συνοδεύσει στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Εξάλλου, 
 σχεδόν 230.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας αποτίοντας φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που βύθισαν τη Γαλλία στο πένθος τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Η μαζικότερη συγκέντρωση καταγράφηκε στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) όπου περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία, την οποία διέκοπταν μόνο τα χειροκροτήματα ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες και πανό που έγραφαν κυρίως την φράση «Είμαι κι εγώ Σαρλί».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.