"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

.Γιατί το Μαξίμου, παρά τις διαψεύσεις, δεν αποκλείει τις εκλογές

Εγκλωβισμένος σε επικίνδυνα αδιέξοδα εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που αναζητεί εναγωνίως λύτρωση με την προσφυγή σε διπλές κάλπες για την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τα περιθώρια στενεύουν σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα με κίνδυνο η κυβέρνηση να εξαντλήσει ταχύτατα το πολιτικό της κεφάλαιο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Με την πραγματική οικονομία να έχει καταρρεύσει και τα πενιχρά αποθεματικά του κράτους και της γενικής κυβέρνησης να έχουν εξαντληθεί δεν απομένουν πολλά περιθώρια για πρωτοβουλίες και κινήσεις για την αντιστροφή του κλίματος. Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έχει αυστηρά περιορισμένες επιλογές, οι οποίες όμως οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κάλπες.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σκληρό πυρήνα των βουλευτών του που αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν μνημονιακές όπως τις χαρακτηρίζουν πολιτικές.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να παίξει το χαρτί των εκλογών οι οποίες θα γίνουν με λίστα γεγονός που του δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το κόμμα απ’ τα ακραία στοιχεία.
Στην περίπτωση που εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία μπορεί να περάσει με άνεση οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους με δεδομένο ότι οι εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
Η προσφυγή σε εκλογές είναι μονόδρομος και στην περίπτωση κατά την οποία δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους. Αντί να συρθεί σε μαραθώνιες διαδικασίες στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μεταφέρει το δίλημμα στο λαό για να εξασφαλίσει καθαρή εντολή.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να στηθεί και δεύτερη κάλπη προκειμένου να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για συμφωνία ή όχι με τους εταίρους.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.