"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

.Ειδικό Δικαστήριο και «γουνάκια»... Και για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαρουφάκη ή όποιον άλλον πήρε αποφάσεις που οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας

Ας υποθέσουμε ότι το 2010 ο Παπανδρέου έκανε λάθος που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο κι ας πούμε ότι δεν του… έκοψε να πάει να βρει αλλού λεφτά να δανειστεί. Ας πούμε ότι και ο Σαμαράς δεν έπρεπε να στηρίξει το μνημόνιο και να επιβάλει μέτρα, αν και σε μια χρεοκοπημένη χώρα οι δανειστές και εκβιαστές είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι.

Όλα αυτά είχαν με κάποιο τρόπο περάσει, έγιναν ανεκτά από τον κόσμο, πόνεσε, έκλαψε, θυσίασε πολλά αλλά άντεξε και έβλεπε φως στο τούνελ. 

Από τα τέλη του 2014 και παρά τα λάθη της κυβέρνησης φαινόταν να βγαίνει η χώρα από την ύφεση, είχε πρωτογενή πλεονάσματα, είχε έναν ρυθμό ανάπτυξης ικανοποιητικό, η καταναλωτική εμπιστοσύνη είχε αρχίσει να ανεβαίνει, ο κόσμος και η αγορά είχαν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Σύμφωνα με το περίφημο… mail Χαρδούβελη, τα μέτρα που θα λάμβανε η τότε κυβέρνηση θα ήταν της τάξης του 1 δις ευρώ. 

Υπήρχαν ορισμένα επώδυνα μέτρα όπως η περικοπή των επικουρικών συντάξεων ωστόσο σε ταμεία που ήταν χρεοκοπημένα είτε θα περιόριζαν τις δαπάνες είτε θα έπαιρναν λεφτά από το ήδη προβληματικό κράτος. Επώδυνο, κακό όπως και η αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο, όπως φαίνονταν τα πράγματα υπήρχε ένα «στοπ», είχαμε πιάσει πάτο στο βαρέλι.

Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε ήδη λίστα προγραφών, διώξεις, ειδικά δικαστήρια, καταγγελίες, στημένα παιχνίδια, στοχοποιήσεις των «κακών», των «προδοτών», των «γερμανοτσολιάδων» και των «μνημονιακών». Δεν αποκλείεται μάλιστα με τη φόρα που έχουν πάρει να κλείσουν και κανέναν στη φυλακή ή να τον…κρεμάσουν στο Σύνταγμα προς γνώση και συμμόρφωση. 

Άλλωστε, δεν απέχουμε πολύ από τις «δίκες της Μόσχας» του Στάλιν, τον Πολ Ποτ και άλλες μορφές της αριστεράς που εξαφάνιζε από προσώπου γης τους αντιπάλους της. Το έχει κάνει κατά καιρούς και το ΚΚΕ προδίδοντας «συντρόφους».
Το φοβερό είναι ότι όλα αυτά γίνονται για κάποιους που παρά τα λάθη τους έδειχναν να έχουν σχέδιο και σιγά – σιγά έβγαζαν την Ελλάδα από το τούνελ.

Για τους σημερινούς κυβερνώντες ποια είναι άραγε η ποινή τους; Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αδιαπραγμάτευτα και απολύτως σωστά, η χώρα έχει χάσει πάνω από 80 δις ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες εξαιτίας αυτής της ανόητης δημιουργικής ασάφειας.

 Ο χρόνος «πάγωσε», η αγορά διαλύεται, το χρηματιστήριο καταρρέει, οι επενδυτές φεύγουν, τα ομόλογα έγιναν σκουπίδια, οι καταθέσεις εξαφανίστηκαν στα στρώματα ή πήγαν σε άλλες… παραλίες. Ποιος λοιπόν θα πληρώσει για το έγκλημα αυτό;

Η κυβέρνηση, με βάση τα όσα διαρρέονται, ετοιμάζεται να υπογράψει μέτρα απίστευτης υφεσιακής διάστασης. Συντελεστή ΦΠΑ που μπορεί να είναι και πάνω από 20% για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για τα νησιά, αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ και πλήθος άλλων παρεμβάσεων που θα διαλύσουν την οικονομία. 

Και σ’ αυτά να προστεθεί και το «πτώμα» του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που είχε μεν πολύ θετικά στοιχεία αλλά δεν είχε πηγές χρηματοδότησης. 

Ας τον χαιρετήσουμε τον… πεθαμένο, μας άφησε χρόνους. Διπλό πλήγμα δηλαδή στην τσέπη του Έλληνα τα σκληρά μέτρα που έρχονται και τα θετικά μέτρα που είχαν υποσχεθεί και δεν θα υλοποιήσουν.
Συμπέρασμα: Η Ελλάδα, εκεί που έβγαινε από το Μνημόνιο μπαίνει ακόμη πιο βαθιά σε ένα νέο.

 Το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό έχει μεγαλώσει και θα απαιτηθούν μέτρα για πολλά χρόνια προκειμένου οι δανειστές να μας ξαναδώσουν λεφτά. Και όλο αυτό αποτελεί «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μία είναι πλέον η προοπτική για τη χώρα αυτή και το πολιτικό σκηνικό. 

Όταν θα ξεπεραστεί το σενάριο της χρεοκοπίας και μπει η οικονομία σε μια τάξη, πρέπει να κινηθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, διαδικασίες απόδοσης ευθυνών. Δεν μπορεί κανείς εγκληματίας Συριζαίος να μείνει στο απυρόβλητο για το έγκλημα σε βάρος της χώρας και των πολιτών. 

Ειδικό Δικαστήριο και «γουνάκια» και για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαρουφάκη ή όποιον άλλον πήρε αποφάσεις που οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και σε μέτρα που δεν θα έχουν προηγούμενο. Αν δεν το έχουν καταλάβει στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα έχουμε «πόλεμο». Σύγκρουση δύο κόσμων που κανείς δεν ήθελε αλλά που ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε, άναψε το σπίρτο και έριξε και πετρέλαιο.

 Σ’ αυτό τον πόλεμο κανείς δεν πρέπει να μείνει απλός παρατηρητής. Η κυβέρνηση της αριστεράς μετέρχεται κάθε βρόμικου μέσου αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να πάνε θεσμικά και να αναδείξουν τα εγκλήματά της. «Δολοφόνησαν» τη χώρα και θα πληρώσουν όταν έρθει η ώρα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.