"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

.Ομπάμα: Κάντε μεταρρυθμίσεις, πάρτε σκληρές πολιτικές αποφάσεις

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, για να πάρει σκληρές πολιτικές αποφάσεις και να δείξει σοβαρότητα στις μεταρρυθμίσεις, έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα από τη Γερμανία.
Στην τοποθέτησή του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Αμερικανικός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης που θα επιστρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε αφορούσε και πάλι την Ελλάδα. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν οι Ευρωπαίοι είναι πολύ σκληροί απέναντι στην Ελλάδα και να απαντήσει τι πρέπει να γίνει σε αυτό το ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε:
«Οχι μόνο η G7, αλλά το ΔΝΤ και οι άλλοι Θεσμοί που εκπροσωπούνται εδώ, νιώθουν ότι επείγει να βρουν το δρόμο που θα λύσει την κατάσταση. Αυτό θα απαιτήσει η Ελλάδα να δείξει σοβαρότητα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά για να δημιουργήσει τη βάση που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην ανάπτυξη και την ευημερία. Πρέπει να πάρουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση των δανειστών, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι Θεσμοί να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσει η Ελλάδα. «Αν όλες οι πλευρές δείξουν την απαιτούμενη ευελιξία, το πρόβλημα θα λυθεί. Αλλά θα απαιτήσει σκληρές αποφάσεις», τόνισε.
Οταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε «Ολοι θέλουν να συμβεί αυτό και θα δουλέψουν σκληρά για να το πετύχουν».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ουκρανίας, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι με τη στάση της η Μόσχα βλάπτει την ίδια τη Ρωσία, σχολιάζοντας την κατάσταση της οικονομίας της. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας θα παραμείνουν σε ισχύ για όσο το Κρεμλίνο παραβιάζει τη συμφωνία του Μινσκ.
Μέρκελ και Ολάντ προειδοποιούν την Ελλάδα: Ο χρόνος τελειώνει
Στο περιθώριο της Συνόδου των G8 η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έστειλαν μήνυμα στην Αθήνα πως πρέπει να βιαστεί.
Μέρκελ:Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος – Κάθε μέρα μετράει
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι ισχυροί του πλανήτη μίλησαν λίγο για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».
«Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και κάθε μέρα μετράει» υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ για να συμπληρώσει «Αλληλεγγύη σημαίνει ότι και η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, η καγκελάριος επιβεβαίωσε το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό μπορεί και να μην είναι καθοριστικό.
Η Ανγκελα Μέρκελ, εξάλλου, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχουν προταθεί από την Τρόικα έχουν οδηγήσει σε επιτυχία σε άλλες χώρες».

Ολάντ: Μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις αλλά η Αθήνα πρέπει να βιαστεί
Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε πως πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις για την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου των G7.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ολάντ σημείωσε ακόμα πως πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις για την Ελλάδα. Όπως τόνισε, το τέλος Ιουνίου είναι η τελευταία δυνατή διορία για την Ελλάδα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.