"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

.Το ΔΝΤ αποχώρησε από το Brussels Group: Δεν υπάρχει πρόοδος, έχουμε τεράστιες διαφορές με την Αθήνα

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, τονίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα σε κεντρικούς τομείς.
Ο Τζέρι Ράις, μάλιστα, αποκάλυψε ότι η αντιπροσωπεία του Ταμείου αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες επειδή δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος, η οποία θα βοηθούσε τη χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία. 
«Οι ελληνικές αρχές μιλούν σε πολιτικό επίπεδο αυτήν την στιγμή, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Ταμείο είναι τεχνικός και όχι πολιτικός θεσμός» πρόσθεσε.
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου τονίζοντας ότι «Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ μας σε κεντρικά σημεία. Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος για να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές πρόσφατα».
Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου η Αθήνα να καταθέσει νέες προτάσεις στους πιστωτές, ενώ υπογράμμισε ότι «Το Ταμείο δεν φεύγει ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Χωρίς αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν πετυχαίνουν τους στόχους
Ο Τζέρι Ράις μίλησε και για τις συντάξεις σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να υπάρξει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.
«Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι ίδια με την Γερμανία, ενώ ο μέσος συνταξιούχος στην Ελλάδα συνταξιοδοτείται έξι χρόνια πριν από το Γερμανό» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι υπήρξαν παρερμηνείες για το τι ζητάει το Ταμείο για τις συντάξεις. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί βασικό στόχο του Ταμείου. Τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των βασικών συντάξεων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.