"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

.Θρίλερ με την έλευση του Brussels Group στη Αθήνα - Διαψεύδει το Μαξίμου - Δεν επιβεβαιώνουμε, λέει η Κομισιόν

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση του Brussels Group. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Αθήνα καταφθάνουν απόψε τα μέλη της "ομάδας Βρυξελλών" (Brussels Group), με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.Πληροφορίες που διαψεύδει ωστόσο το Μαξίμου, κάνοντας λόγο για προϊόν επιστημονικής φαντασίας.

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για το αν ισχύει η πληροφορία που μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε: «Δεν επιβεβαιώνουμε ότι το ΒrusselsGroup θα συναντηθεί στην Αθήνα το Σάββατο».
Νωρίτερα, πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν εκ νέου, αύριο Σάββατο. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς όλες οι διαπραγματεύσεις γινόταν στις Βρυξέλλες.

 Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ κρίσιμα για την επίτευξη συμφωνίας ή για τη ρήξη. Αλλωστε, υπάρχει το τελεσίγραφο για εξεύρεσης λύσης, ει δυνατόν πριν από το Eurogroup της ερχόμενη Πέμπτης.

Ωστόσο, όπως είναι γωστό, κι αν δεν υπάρξει κάποια θετική έκπληξη, στην ομάδα διαπραγμάτευσης των δανειστών δε μετέχει πλέον το ΔΝΤ. Μάλιστα, οι πληροφορίες που έρχονται για το λόγο που αποχώρησε είναι πολύ σημαντικές.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα τα στελέχη του Ταμείου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση όταν Έλληνας αξιωματούχος σε τηλεδιάσκεψη χαρακτήρισε τη στάση του ΔΝΤ αντιπαραγωγική. Μάλιστα ο Έλληνας αξιωματούχος φέρεται να είπε «δεν χρειαζόμαστε το ταμείο, μπορείτε να φύγετε, η συνεισφορά σας δεν είναι εποικοδομητική».

Η στάση του Έλληνα αξιωματούχου στις συζητήσεις στο Brussels Group ήταν αυτή που ώθησε το ΔΝΤ στην αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η αποχώρηση έγινε κατόπιν εντολής του Πολ Τόμσεν και επιτέθηκε στους εκπροσώπους του.


Μετά την εξέλιξη αυτή ακολούθησε η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών» προσθέτοντας ότι «όπως έχει πει πολλές φορές η γενική μας διευθύντρια το ΔΝΤ δεν φεύγει ποτέ από το τραπέζι».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.