"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

..Η δημοκρατία των ολίγων.... Σ αυτές τις εκλογές όπως και στις προηγούμενες,

Άντε πάλι.

Μου φαίνεται ότι μπλέξαμε άσχημα μ αυτούς. Αν δεν τους δώσουμε εντολή να φέρουνε μνημόνιο, δεν θα σταματήσουν να στήνουν κάλπες.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τελικά, έτσι κι αλλιώς, θα την πάρουν την εντολή από μόνοι τους.

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, άλλα ενώ κάθε μνημόνιο φέρνει αντιδράσεις που ρίχνουν την κυβέρνηση, το κάθε νέο παίρνει ακόμη περισσότερους ψήφους στην βουλή από το προηγούμενο.

Ακόμη και το πρώτο δημοψήφισμα που έγινε μετά από 40 χρονιά αγνοήθηκε παντελώς από όλους.
Ακόμη και η ευθεία εντολή του Ελληνικού λάου έγινε κουρελόχαρτο την επόμενη ώρα και δεν κουνήθηκε φύλλο.

Ο Ελληνικός λαός λοιπόν, μαζί με το δημοψήφισμα, καταψήφισε τα μνημόνια τρεις φόρες, άλλα στην βουλή το τελευταίο πήρε κάπου 220 νομίζω ψήφους.

Αυτά τα θαύματα της δημοκρατίας είναι που δεν μπορώ να καταλάβω και με λένε φασίστα.

Πάντως, το ζητούμενο το πετύχανε. Μια μνημονιαρα που ο Σαμαράς αν τολμούσε να την φέρει θα τον έτρωγαν ζωντανό, ψηφίστηκε από την βουλή με τεράστια άνεση, τα νησιά μας σε κατάληψη από λαθρομετανάστες που πια είναι περισσότεροι από τους Έλληνες κάτοικους τους και το νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας έτοιμο για δράση.

Πριν από τις τελευταίες εκλογές έγραφα σε ένα κείμενο.
http://www.politicaldoubts.com/reflections/item/546-to-oneiro-tis-pagkosmiopoiisis

“Στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό, ο Σαμαράς απευθυνόταν σε “δεξιούς” ψηφοφόρους που ήδη κατάπιαν περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει κανείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και όλη η αριστερά δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.
Μετά από σαράντα χρόνια διεθνιστικής προπαγάνδας ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο αγώνας των σοσιαλιστών, παραδίδοντας την εξουσία της Ελλάδας στα κοράκια των “αγορών” που διοικούν την ΕΕ και την χώρα βορρά στα χέρια των αναξιοπαθούντων ισλαμοφασιστων, που προφανώς θα “πλατύνουν” και θα “βαθύνουν” τον σοσιαλισμό και την δημοκρατία.
Ακριβώς δηλαδή το ίδιο που θα έκανε και ο “δεξιός” πατριώτης Σαμαράς αν τον αφήναμε.

Ακριβώς το ίδιο που θα έκανε και το ΠΑΣΟΚ αν υπήρχε ακόμη.
Το μυστικό αυτών των εκλογών, όπως και των προηγουμένων είναι ότι όποιον από αυτούς και να ψηφίσεις, το ίδιο είναι.
Όπως το έθεσε και ο ΓΑΠ είναι οπαδοί της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Δουλειά τους είναι να παραδίδουν την εξουσία που τους εμπιστεύεται ο λαός στην παγκόσμια κυβέρνηση μέχρι να φτάσει η ώρα που δεν θα χρειάζονται τέτοια προσχήματα”.

Δεν χρειάζεται ούτε στρίποδο ούτε φύλλα δάφνης για να βλέπεις το μέλλον.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά άπλα και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να δεις που θα πας.
Το δύσκολο είναι να καταλάβεις που είσαι τώρα, μέσα από τις μαγικές εικόνες που σου προβάλουν τα κανάλια και η υπόλοιπη προπαγάνδα του συστήματος.

Το σύστημα που κυβερνάει την Ελλάδα, σε όλες του τις μορφές προωθεί μόνο τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης και των μεγάλων τραπεζών που επιτάσσουν την εκποίηση της Ελλάδας και τον αφανισμό των Ελλήνων.
Δεν υπάρχει ανικανότητα εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λάου από τους αντιπρόσωπους του, άλλα σκόπιμη και άψογα εκτελούμενη επιχείρηση εναντίον του.

Κάντε όσες πολίτικες αναλύσεις θέλετε και σπάστε τα κεφάλια σας να βρείτε οικονομικές διεξόδους. Δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτε. Το παιχνίδι είναι σικέ. Ο διαιτητής και οι παίκτες πληρωμένοι. Το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο.

Δεν είναι συνομωσιολογια, άλλα αναπόφευκτο αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας αυτής της χουντοδημοκρατίας.
Παραφράζοντας το Ευαγγέλιο, πιο εύκολα περνάει κάμηλος (παλαμάρι) από τρυπά βελόνας πάρα στην βουλή μη αρεστός στην τραπεζοκρατία που διαθέτει τα ΜΜΕ και όλα τα άλλα μέσα προβολής.

Όποιος δεν είναι δικός τους θα πρέπει να μιλάει στον λαό πάνω σε βαρέλι και αν μαζευτεί κόσμος, θα του το πάρουν κι αυτό.
Δεν είναι λοιπόν παράξενο που όλοι τους, από τους ακροδεξιούς εθνικόφρονες του δεξιού άκρου της ΝΔ, μέχρι τους κινούμενους στις παρυφές της τρομοκρατίας, ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν σαν στόχο την μετατροπή της Ελλάδας σε μια άνευ εθνικής κυριαρχίας ευρωπαϊκή επαρχία χωρίς Έλληνες.

Αυτό είναι το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Δεν μπήκαμε σε τούνελ του οποίου οι ανίκανοι οδηγοί μας δεν μπορούν να βρουν την άλλη άκρη, άλλα σε σπηλιά όπου οδηγούμαστε όλο και βαθύτερα, μέχρι να χαθεί κάθε ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω.
Ακόμη και αν ο Θεός έβρεχε καθημερινά χρυσάφι, η Ελλάδα μ αυτούς τους πολίτικους δεν σώνεται.
Για την ακρίβεια ο Θεός έχει βρέξει αρκετό χρυσάφι, κίτρινο και μαύρο στην χώρα μας.
Στην αρχή της κρίσης θυμήθηκαν μετά από 40 χρονιά ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια και άρχισαν τις έρευνες.
Φαίνεται όμως πως δεν τα έχουμε ανάγκη, γιατί παρόλο που βρεθήκαν αρκετά πράγματα και υπήρχαν ενδείξεις για περισσότερα, σταμάτησαν να ακούγονται τελείως.

Φαίνεται ότι μετά την “επάρατο”, που σε τρία χρονιά έστησε τον Πρίνο και το 1973 έδωσε άδειες για Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη, οι υπόλοιποι δεν είχαν ακούσει πότε για πετρέλαια στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Πριν από πέντε χρονιά τα θυμήθηκαν για να κοροϊδέψουν το πόπολο πως κερδίζουν χρόνο με τα μνημόνια μέχρι να γίνουμε σεΐχηδες και μόλις το πόπολο έκατσε στα τέσσερα, τα ξαναξεχάσαμε.
Θα τα ξαναθυμηθούμε όταν θα πρέπει να τα δώσουμε για τα καλύψουμε τα 50 δις που απαιτούν οι τοκογλύφοι από το καινούργιο ταμείο που έστησαν.

Αυτοί που επί δεκαετίες προωθούν αυτό το μέλλον για την χώρα μας, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την καταστροφή της, για το πελατειακό κράτος, για τις μίζες των πολυεθνικών, για την ασυδοσία των τραπεζών και το ότι δεν το έκαναν κατά λάθος φαίνεται από το ότι έχουν κάνει όλοι περιουσίες από αυτό. Δεν πρόκειται να μας σώσουν αυτοί, γιατί δεν θέλουν.
Έκαναν τόσο κόπο (με το αζημίωτο φυσικά) για να μας φτάσουν σ αυτά τα χάλια.

Μας παρέδωσαν δεμένους χειροπόδαρα στους τοκογλύφους, παραχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία και υποθήκευσαν την χώρα.
Το χειρότερο, έφτιαξαν έναν λαό σκουληκιών που ανέχεται το λουρί στο σβέρκο του και κλαψουρίζει για την άδεια του τσέπη.
Που θεωρεί υπερήφανη διαπραγμάτευση τα παζάρια για φραγκοδίφραγκα με την χώρα υπό κατοχή και ξένους επίτροπους στα υπουργεία μας.

Που ενώ οι πατέρες και οι παππούδες με ίδρωτα και αίμα του άφησαν περιουσία, αυτός θεωρεί επίτευγμα την μετακύλιση των χρεών του στα αγέννητα εγγόνια του.

Που παρακολουθεί αμέριμνος ένα Έθνος που επιβίωσε επί χιλιάδες χρονιά δια πυρός και σιδήρου να εξαφανίζεται από την μαλάκια του.
Η τελευταία λέξη ακούγεται βάρια και προσπάθησα να την αποφύγω, άλλα δεν μπόρεσα να βρω κάποια άλλη που να αποδίδει αυτό που βλέπω, τόσο με την αρχαία της σημασία της μαλθακότητας και της ανανδρίας όσο και με την σημερινή.

Η λύση στο πρόβλημα είναι μια και πασίγνωστη. Πρώτα σκίζεις τα μνημόνια, όχι γιατί σε ενοχλεί ο ΕΝΦΙΑ και οι χαμηλοί μισθοί, άλλα γιατί όσο τα διατηρείς είσαι δούλος και μπορείς μόνο να υπακούς τα αφεντικά σου τα οποία δεν έχουν κανένα συμφέρον να ελευθερωθείς απ αυτά.
Μόλις ελευθερωθείς, φροντίζεις να έχεις να φας και να είσαι ικανός να αμυνθείς.
Αυτό είναι τα αδιαπραγμάτευτα και όχι το Ευρό και η ΕΕ.
Όταν τα εξασφαλίσεις κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

Αν περιμένεις από άλλους να σου εξασφαλίσουν την ελευθερία το φαΐ και την άμυνα σου είσαι χαμένος.
Το επιχείρημα που κατά κόρον προβάλλεται “που θα βρούμε λεφτά” έχει πολλές συζητήσιμες απαντήσεις και μια που δεν επιδέχεται συζήτηση. “Πάντως όχι πουλώντας την ελευθερία μας”.

Πουλώντας την ελευθερία μας δεν πρόκειται να πλουτίσουμε άλλα εκτός από φτωχοί θα γίνουμε και σκλάβοι. Με την εργασία του ο ελεύθερος απαλλάσσεται από την φτώχεια, ενώ ο σκλάβος χοντραίνει τις αλυσίδες του.

Τα δάνεια ήταν απαραίτητα για τους πολίτικους μας και τα λαμόγια του συστήματος, που αν δεν τα έπαιρναν, τώρα θα κρεμόντουσαν από φανάρια και πλάτανους. Για τον λαό απαραίτητα είναι τα φασόλια και η φάβα που αν και είναι πανεύκολο να τα έχουμε, ακόμη τα εισάγουμε.
Οι “εταίροι” μας, έκαναν ότι όλοι οι τοκογλύφοι. Μας έδωσαν δάνειο υποθηκεύοντας την περιουσία μας. Προχώρησαν δε και παρακάτω σε πράγματα που και οι χειρότεροι τοκογλύφοι ` δεν τόλμησαν πότε να ζητήσουν. Ελέγχουν και δίνουν εντολές, υποκαθιστώντας την κυβέρνηση.

Και όλα αυτά σώζοντας παράλληλα τις τράπεζες τους, το ευρό, την ευροζωνη και βγάζοντας κι από πάνω από τις μεταφορές κεφαλαίων από τις τράπεζες μας και από την τεράστια πτώση των επιτοκίων στα ομόλογα δανεισμού τους.
Είναι συμφέρον τους η Ελλάδα να είναι μονίμως μια αποικία χρέους που θα παραδώσει όλο τον πλούτο της, μαζί με πετρέλαιο και αέριο που ακόμη κάνουμε ότι δεν έχουμε, πληρώνοντας τόκους που δεν θα τελειώνουν. Το όνειρο του κάθε τοκογλύφου.
Και από πάνω θα κάνουν κουμάντο σε μια περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και στρατηγική αξία.
Θα είναι τρελοί αν οι λύσεις που δίνουν στην Ελλάδα είναι αποτελεσματικές.

Η Ελλάδα θα στηρίζεται ίσα για να μην πεθάνει για να μπορεί να πληρώνει, άλλα ακόμη κι αυτό που είναι εξασφαλισμένο για την Ελλάδα δεν ισχύει και για τους Έλληνες.

Σε άλλες εποχές τα πράγματα θα ήταν πιο χαλαρά. Στο κάτω κάτω οι λαοί υποδουλώνονται και ελευθερώνονται συνεχώς στην ιστορία τους.
Σήμερα όμως δεν μας θέλουν ούτε για δούλους, ούτε ραγιάδες σκυφτούς για το χαράτσι κατά τον ποιητή. Δεν θέλουν να υπάρχουμε.
Θέλουν την χώρα χωρίς ιδιοκτήτες. Ραγιάδες φέρνουν από την Ασία και την Αφρική. Δουλεύουν για λιγότερα και δεν έχουν απαιτήσεις ούτε τίτλους ιδιοκτησίας στην χώρα.

Αυτές οι εκλογές είναι από τις τελευταίες που ο Ελληνικός λαός θα μπορεί να επιβάλλει τον σεβασμό στα δικαιώματα του πάνω στην χώρα.
Ήδη ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων δεν είναι ελληνικής καταγωγής και ο αριθμός θα μεγαλώσει ραγδαία, αφού με τον καινούργιο κώδικα ιθαγένειας, δεν αφήνεται ο γεννημένος στην Ελλάδα αλλοεθνής να αποφασίσει αν θέλει να πάρει την υπηκοότητα και το δικαίωμα να ψηφίζει, άλλα του την δίνουμε με το ζόρι μόλις γραφτεί στο δημοτικό.

Αυτές οι εκλογές, όπως και οι προηγούμενες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι έχει κάποια διαφορά αν τα μνημόνια και τους μετανάστες θα τα φέρνουν οι αριστεροί η οι δεξιοί.

Σ αυτές τις εκλογές όπως και στις προηγούμενες, το σύστημα θα λανσάρει τους δικούς του αριστεροδεξιους οπαδούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης για να επιλέξουμε μεταξύ τους.

Όποιος θέλει να πιαστεί κορόιδο για μια ακόμη φορά, μπορεί να επιλέξει από τους εκλεκτούς του Μπόμπολα και της παρέας του.
Σίγουρη και δοκιμασμένη επί δεκαετίες μέθοδος.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.