"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

.«Δριμύ κατηγορώ» Θεοχαρόπουλου σε Τσίπρα: «Εθνικολαϊκισμός και Αριστερά δεν πάνε

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην άσκηση «Παρμενίων» μαζί με τον Δημήτρη και τον Πάνο Καμμένο.
Ειδικότερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος, απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «ακατανόητη επιμονή στην σύμπλευση με ένα κόμμα της λαϊκίστικης δεξιάς», ενώ χαρακτήρισε ως «ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία» την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου σε θέση υφυπουργού.
«Χθες μάλιστα Πάνος και Δημήτρης Καμμένος ήταν στην συντροφιά του πρωθυπουργού στην άσκηση Παρμενίων σαν  να μη συνέβη τίποτε. Φαίνεται πως ο εθνικολαϊκισμός του κυβερνητικού εταίρου οδηγεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε μια πορεία που απέχει αρκετά από τις αρχές της Αριστεράς. Πόσο μάλλον από τις υποσχέσεις για κατάργηση φιεστών με μιλιταριστικό περιεχόμενο», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Μάλιστα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, σχολιάζοντας ότι «η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών είναι αναγκαία για την αναβάθμιση του πολιτικού μας συστήματος και οφείλει να γίνει άμεσα».
 «Το πάγιο αίτημα της Αριστεράς για απλή αναλογική είναι πλέον απαίτηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και είναι πραγματικά κρίμα που μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλέστηκε ως ‘’πρώτη φορά αριστερά’’ δεν τολμά να προτείνει ξεκάθαρα την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών!», πρόσθεσε με έμφαση.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκάλυψε και τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στην κυβέρνηση: «Εμείς δεν παίζουμε το ρόλο του πάγκου. Δεν μας ενδιαφέρει ο ρόλος της ρεζέρβας. Μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει η συγκρότησης μίας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας και προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Δυστυχώς για την χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και πάλι την ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν εξασφαλίζει αυτές τις προϋποθέσεις».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.