"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

.Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την Ευρώπη από τον λήθαργο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία από τον λήθαργο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 News, ενώ για την εσωτερική πολιτική τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και έχει σχέδιο, «για το πώς θα σταματήσουμε αυτό το πάρτι της ανομίας».

«Αυτό που διεκδικούμε», προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «είναι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού, το κοινό αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά η ΕΕ να συνεχίσει να δανείζει χρήματα και πώς είναι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα το κάνει αυτό, ο κ. Τσίπρας απαντά: 

«Στην πραγματικότητα εμείς δεν ζητάμε νέα δανεικά. Δεν έχουμε πρόθεση να ζητήσουμε νέα δανεικά για να ξεπληρώσουμε τα παλιά δάνεια. Φυσικά και θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας, με όλους τους εταίρους μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτό το κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους. 

Αυτό που διεκδικούμε είναι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το κοινό αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.