"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

.Η ψήφος και ο δρόμος

Ο πόνος ξεχειλίζει, οι ειδήσεις τον πολλαπλασιάζουν, το κακό, πέρα από τις πληγές που ανοίγει, έχει καλές δημόσιες σχέσεις, μας διαβρώνει σιγά σιγά και η συνήθεια λειτουργεί μαζοχιστικά.

Τα παγκόσμια οικονομικά φόρουμ, τύπου Νταβός, μιλούν για περαιτέρω αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας, για γεωστρατηγικό ανταγωνισμό που θα οδηγήσει σε οξύνσεις, σε τοπικούς πολέμους, ακόμα και σε γενικότερη σύγκρουση, καθότι ακόμα και σε συνθήκες ανάπτυξης η υποχώρηση της απασχόλησης θα συνεχίζεται. 

Η Κίνα θα ισχυροποιεί την παγκόσμια θέση της και οι Κινέζοι θα σκοτώνονται για να μαζεύουν πλαστά χαρτονομίσματα. Υπάρχει έλλειμμα ηγεσιών, μια και οι λαοί τίθενται στο περιθώριο και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είτε βολεύει τις υπαλληλικές διαχειριστικές ηγεσίες του κεφαλαίου, είτε χρησιμοποιείται για να υπάρχει το πρόσχημα της νομιμότητας.

Μέσα στην παγκόσμια κρίση που βιώνουμε, επισημαίνονται η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση του περιβάλλοντος και η έλλειψη νερού, που μέχρι το 2030 θα υπάρχει πρόβλημα για τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους. 

Οι αρρώστιες (π.χ. Εμπολα) και οι εθνικισμοί θα αυξάνονται, όπως συμβαίνει στη Γαλλία, που οι διάφοροι τζιχαντιστές βάζουν το χέρι τους, όπως και στη χώρα μας οι διάφοροι ακροδεξιοί συμμορίτες χρυσαυγίτες και δεξιοί τύπου Σαμαρά φοβίζουν και τρομοκρατούν τους ψηφοφόρους, πως αν αλλάξουν τα πράγματα και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πατρίδα μας θα καταστραφεί και θα εξοριστεί από την Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας. 

Η ενορχήστρωση έχει αρχίσει, τα ηλεκτρονικά μέσα συμβάλλουν τα μέγιστα και έχουμε φτάσει στο σημείο να ζούμε σε έναν κόσμο εχθρικό και μεταλλαγμένο, όπου η αποξένωση και η ανασφάλεια σηματοδοτούν τον καθημερινό τρόπο ζωής του. Δυστυχώς χάνουμε ανεπαισθήτως τις όποιες ανθρώπινες ιδιότητες μας έχουν απομείνει.


Το 2015 είναι μια έκτακτη και ενδιαφέρουσα χρονιά, η κρίση μπορεί να μας ταρακουνήσει και να μας αφυπνίσει να συναισθανθούμε πως δεν γίνεται να παρακολουθούμε τη ζωή και να περιμένουμε κάποιοι άλλοι να μας σώσουν.

 Οι υποσχέσεις πάντα περίσσευαν, οι πολιτικάντηδες πάντα υπήρχαν και είναι και ανενδοίαστοι, όταν βγαίνουν στις οθόνες και παριστάνουν τους σωτήρες. 

Οι συγκυβερνώντες και τα υπολείμματα του πολιτειακού συστήματος παίζουν με τα νεύρα μας. Παρουσιάζονται ως ανεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει σε αυτήν την έρημη χώρα. Τα μνημόνια και οι δανεισμοί, οι τόκοι και τα χρεολύσια, το χρέος και η υποδούλωση η οικονομική για πολλές δεκάδες χρόνια έγιναν για το καλό μας. 

Η ψήφος και ο δρόμος είναι μια απάντηση που τη χρωστάει ο λαός στον εαυτό του. Η ανατροπή τους και η ρήξη με το σύστημα που τους εξέθρεψε είναι αναπότρεπτη και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να σταθεί αν ο λαός την άλλη μέρα δεν τον στηρίξει εμπράκτως. Φταίει γι' αυτήν την κατάσταση και ο λαός καμπόσο.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.