"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

.Αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ. ενέκρινε η ΕΚΤ

Την αύξηση του ορίου δανεισμού από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) κατά 1,1 δισ. ευρώ αποφάσισε τελικά το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Tο νέο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνεται πλέον στα 80 δισ. ευρώ, μετά και τα συγκρατημένα αλλά θετικά μηνύματα του χθεσινού Eurogroup που αποτυπώνουν την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν και πάλι ένα ασφαλές περιθώριο ρευστότητας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν προχώρησε σήμερα σε καμία αλλαγή στο καθεστώς των εγγυήσεων (σ.σ δεν αυξήθηκε το ποσοστό του κουρέματος που επιβάλλεται) που πρέπει να καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης από τον μηχανισμό.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.