"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

.Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;... Οι ακραίοι ή ο Τσίπρας;

Ας υποθέσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ικανός, τίμιος και δουλευταράς νέος. Ας πούμε ότι παρά την εμπειρία του ο πρωθυπουργός έχει καλές προθέσεις, λειτουργεί πατριωτικά και θέλει να φέρει αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι έχει τις γνωστές αριστερές εμμονές που κυριεύουν όποιον περνά νέος από την ΚΝΕ ή δεν έχει δουλέψει πέρα από το Κόμμα.

Αν λοιπόν ο Τσίπρας ως ο ισχυρότερος άνθρωπος της Ελλάδας δεν μπορεί να επιβληθεί εκ της θέσεώς του σε όλο αυτό το ασκέρι που έχει από κάτω του τότε η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο πρωθυπουργός, ακόμη και καλές προθέσεις να έχει φαίνεται ότι έχει χάσει το παιχνίδι. Αφήνοντας να διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα ημίτρελοι και ημίτρελες τότε πράγματι δεν είναι άξιος να κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Για σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν σήμερα κουμάντο και ακούγονται περισσότερο; Είναι π.χ. η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία επιτίθεται κατά πάντων, παρεμβαίνει με πρωτοφανή εξωθεσμικό τρόπο, υβρίζει τους δανειστές στην πιο κρίσιμη ώρα, διαγράφει το χρέος της Ελλάδας μονομιάς και ταυτόχρονα ζητά από τη Γερμανία καμιά 350αριά δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι η Ελλάδα είναι μια χώρα πάμπλουτη αλλά αυτό το ξέρει μόνο η Ζωή. 

Τι κάνει δηλαδή η Πρόεδρος; Κάνει εξωτερική πολιτική, διαμορφώνει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων και ταυτόχρονα ασκεί και οικονομική πολιτική. Στα διαλείμματα για ξεκούραση γίνεται υπουργός Δημόσιας Τάξης αλλά και κεντρικός τραπεζίτης αντικαθιστώντας τον... Στουρνάρα όταν αυτός λείπει στην ΕΚΤ.

Η Ραχήλ Μακρή έχει αναλάβει το ρόλο του δικαστή και κάνει μηνύσεις σε ότι κινείται προκαλώντας την απορία; Είναι ή όχι στα καλά της;
Ο Πετράκος, ο Στρατούλης, ο Τσακαλώτος, ο Λαπαβίτσας και μια σειρά ακόμη εκτός τόπου και χρόνου στελεχών, διαμορφώνουν την οικονομική ατζέντα.

 Κάνουν από μόνοι τους capital control, μοιράζουν τρόφιμα με το δελτίο, βγάζουν την Ελλάδα από το ευρώ, βρίζουν τη Λαγκάρντ, τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ και ταυτόχρονα κάνουν και ισχυρή διπλωματία στρεφόμενοι προς τη Μαμά Ρωσία. Ασχέτως αν αυτή δηλώνει ότι δεν έχει ούτε ρούβλι να μας δώσει.
Το ερώτημα είναι που βρίσκεται ο πρωθυπουργός; Ποιος κάνει κουμάντο; 

Οι ακραίοι ή ο κ. Τσίπρας με τους επίσημους υπουργούς; Κι αν κυβερνούν τα στελέχη που δεν ξέρουν τι τους γίνεται γιατί να έχουμε να πληρώνουμε υπουργό Οικονομικών, υπουργό Δικαιοσύνης, υπουργό Εξωτερικών;

Το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται έρμαιο μιας δράκας επικίνδυνων με επικεφαλής έναν άβουλο ή πιθανότατα έναν εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργό, θα πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο. 

Αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί μια λύση στο αδιέξοδο αλλά δεν κλείνει στόματα στο κόμμα του και την κυβέρνησή του τότε το πολιτικό του τέλος θα είναι σύντομο. Αν συνεχίσει να καλύπτει ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές που κάνουν κακό στην Ελλάδα τότε δεν είναι άξιος ένοικος στο Μαξίμου.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.