"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

.«Ορατότης μηδέν»... Eurogroup: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας

Κακά μαντάτα φέρνει το σημερινό Eurogroup μετά από 4 ώρες συνεδρίαση. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία συμφωνία (αυτό άλλωστε ήταν γνωστό και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό) αλλά δεν διαγράφεται και καμία αξιόπιστη προοπτική συμφωνίας σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές που έγιναν.

Ουσιαστικά ο Τσίπρας εισέπραξε ένα τελεσίγραφο αν θέλει στ’ αλήθεια η Ελλάδα να μείνει στον αέρα με άδηλες έως καταστροφικές επιπτώσεις μετά την 30η Ιουνίου, οπότε και λήγει η 4μηνη παράταση που είχε λάβει το Φεβρουάριο.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» επαναλάμβαναν μονότονα στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί. 

«Δεν είναι ορατή μια συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός πρόεδρος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στέλνοντας «έντονο σήμα» προς την Ελλάδα να υποβάλλει αξιόπιστες προτάσεις.

«Παραμένει ελάχιστος χρόνος για να αποφευχθεί το χειρότερο» σημείωσε με νόημα ο Γάλλος επίτροπος ευθυγραμμιζόμενος με τον Γ. Ντάισελμπλουμ ότι η μπάλα βρίσκεται σε ελληνικό γήπεδο.
Καθώς φαίνεται το πράγμα έχει σοβαρέψει πάρα πολύ και οι διαθέσιμες πληροφορίες περίπου περιγράφουν ως εξής την επόμενη μέρα:

 Είτε παράταση του υπάρχοντος μνημονίου για λίγους μήνες (να βγει το καλοκαίρι και βλέπουμε) είτε χρεοκοπία. Ο Τσίπρας κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα και να υποχρεώσει τους δανειστές σε τελεσίγραφα του τύπου «ασφυξία ή χάος».

Πλέον η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα είναι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα. Εκεί θα φανεί αν ο Τσίπρας θα αποφασίσει να γίνει υπεύθυνος ηγέτης σώζοντας τη χώρα του με όποιο πολιτικό κόστος ή αν θα συνεχίσει να ακολουθεί το δρόμο της ρήξης που του προτείνουν οι ακραίοι στο κόμμα του, οδηγώντας μας στην άβυσσο.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.