"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

.Πολύ κακό για το τίποτε.... Ο κόσμος δεν βγήκε σοφότερος αλλά είδε τουλάχιστον ποιοι είναι οι ψεύτες και οι...

Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από μια τηλεοπτική μονομαχία με στημένες ερωτήσεις και στημένες απαντήσεις. Υποτονικό κλίμα, μαζεμένοι αρχηγοί μη τυχόν και κάνουν κανένα λάθος, καμιά είδηση για το τι θα γίνει στη χώρα μετά τις κάλπες, κανένα όραμα και καμιά διαφώτιση του ελληνικού λαού.

Δύο πράγματα ουσιαστικά ξεχώρισαν. Το πρώτο είναι ότι ο Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να λέγεται ο «κύριος Θαδόπουλος». Ο άνθρωπος είναι η απάτη προσωποποιημένη. Ψέματα και νέες υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. 

Ο άνθρωπος που κορόιδεψε τον ελληνικό λαός λέγοντας να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ υποσχέθηκε ότι θα τον καταργήσει γιατί είναι παράλογος φόρος. Μέχρι τότε πληρώστε κορόιδα Έλληνες.
Το δεύτερο σημείο που έμεινε στη μνήμη όλων είναι η αήθης επίθεση του Πάνου, του στρατηγού χωρίς στράτευμα στον Β. Μεϊμαράκη. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι είναι σε πανικό και θα επιχειρήσει να το κάνει μπας και διασωθεί.
Ψευδώς χαρακτήρισε υπόδικο τον πρόεδρο της ΝΔ και επανέφερε άθλιους χαρακτηρισμούς και πρακτοριλίστικες παπάτζες μιας και δεν έχει άλλα επιχειρήματα. 

Ο άνθρωπος που έπεσε στα τέσσερα και μπουσουλάει ακόμη κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση Σαμαρά και επιτέθηκε στον Μεϊμαράκη χωρίς να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Ο στόχος προφανής. Το σόου μπας και αρπάξει κανένα ψηφαλάκι από κανέναν ψεκασμένο.

 Ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι με τι νούμερα έχει να κάνει και θα τους διώξει από τη Βουλή. Μπορεί να τους αντικαταστήσει με άλλα νούμερα, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε γλιτώσει από ψεκασμένους, λαμόγια και... γενίτσαρους της δεξιάς που νομίζουν ότι με στρατιωτικά ρούχα και αγήματα γίνεται κανείς μεγάλος πολιτικός άνδρας. 

Στα τέσσερα λοιπόν μετά τις 20 Σεπτέμβρη μαζί με τον Αλέξη.
Κατά τα λοιπά το debate δεν είχε ειδήσεις. Ο Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπέγραψε κι ας είναι το χειρότερο μνημόνιο. 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ομπρέλα προστασίας που άπλωσε στην κυρά Τασία για το μεταναστευτικό. Την γεροντομπεμπέκα που διέλυσε τη χώρα και βούλιαξε τα νησιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επιβραβεύει και με εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.
Νευρικός, ερειστικός και το κυριότερο, απέφευγε να απαντήσει στις σοβαρές και καυτές ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας μάλλον χαμένος βγήκε από την τηλεμαχία. 

Η μπογιά του Αλέξη δεν περνά πλέον.
Με αξιοπρέπεια στάθηκε ο Β. Μεϊμαράκης και κέρδισε τις εντυπώσεις όταν είπε στον Τσίπρα ότι έχει χρόνο να πάει στην Κουμουνδούρου να συζητήσουν για το μέλλον της Ελλάδας. Αλλά δεν πήρε βεβαίως απάντηση. Τα...γαλλικά που είπε στον Καμμένο δεν τα ακούσαμε και πολύ καλά αλλά ήταν φανερά εκνευρισμένος από την ανοησία.
Καλή ήταν η Φ. Γεννηματά απέφυγε τα λάθη, αν και φάνηκε αμήχανη όταν τη ρώτησαν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Π. Λαφαζάνης απλά δεν το... χει. Όταν μιλά για επιστροφή στη δραχμή έτσι απλά και μόνο με εκτύπωση χρήματος τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ακόμη περιμένουμε τα 5 δισ. από τους Ρώσους, αλλά κάπου χάθηκαν στο δρόμο.
Σταθερός και με επιθετικές τάσεις προς τον Λαφαζάνη ο Κουτσούμπας δεν έχασε και δεν κέρδισε, άλλωστε το ΚΚΕ είναι μονολιθικό και δεν υπάρχει κάτι να πει κανείς.
Όσο για τον Θεοδωράκη, νωθρός, νερόβραστος και χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, όπως και το Ποτάμι του.

Γενικώς, πολύ κακό για το τίποτε. Ο κόσμος δεν βγήκε σοφότερος αλλά είδε τουλάχιστον ποιοι είναι οι ψεύτες και οι... κλέφτες που τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.